Actyva p factor

p factor

Det går å forebygge og behandle håravfall

Endringer i livsstil, stress, tretthet, miljøpåvirkning, hormonelle forandringer, samt sykdommer har de siste årene forårsaket en konstant økning av hårtapproblemer.

Skallethet (alopecia androgenetica) er den vanligste sykdommen og rammer ca. 80% av menn og 50% av kvinner. Den består av en progressiv miniatyrisering av hårsekken, forårsaket av påvirkning av androgene hormoner på personer som er følsomme for dette hormonet. Denne følsomheten skyldes hovedsakelig et enzym, 5-a-reduktase, som omdanner testosteron til sitt sterkeste derivat: dihydrotestosteron (DHT). Når DHT-nivåene er høye, produserer hårsekkene lettere og tynnere hårstrå til de forvandles til et usynlig dun. Behandlingen for å motvirke hårtap er derfor basert på blokkering av enzymet 5-a-reduktase.

Diffust hårtap (telogen effluvium) forårsaker rikelig hårtap i telogen fase. Denne sykdommen rammer spesielt kvinner og årsakene kan være flere: akutt eller kronisk stress; sykdommer; kirurgiske prosedyrer og medisiner; hormonforstyrrelser, graviditeter, slanking, spiseforstyrrelser, samt hodebunnsforstyrrelser som seboré og flass.

Sykdommen behandles med funksjonelle stoffer som stimulerer vekstfasen av håret mens man behandler årsaken som forårsaket problemet.

ACTYVA's svar på kosmetiske behandlinger av disse forstyrrelsene er P FACTOR: det første integrerte systemet i tre trinn for å rengjøre, gjenopprette og forhindre håravfall ved å motvirke de skadelige effektene av frie radikaler og opprettholde hårets helse .